L10 House

L10 is a single family house, composed of two separate rectangular volumes, parallel to each other and to the road on the West. They are arranged along the north-south axis, adapting to the topography and facing the rice fields to the east.

The first volume is a wooden construction suspended above the soil and resting over the second concrete volume of the pool, thus creating a large platform over the fantastic view. Protecting the house to the street there is a small dune with autochthonous vegetation, letting the sun go through but avoiding the direct stares of passers-by.

The concept embraces the horizontality of the landscape and location with the local materials and craftsmanship, resulting in a beautiful architectural element that reminds us of the bliss which is being inside.
From the outside in rests as a perfectly integrated house, calm and serene transporting us to the quality of the local environment .

  • ProjectL10 House
  • OwnerPrivate
  • LocationComporta, Portugal
  • Area239 m2
  • TypeResidential
  • ArchitecturePereira Miguel Arquitectos
  • CoordinationAna Abrantes
  • CollaboratorsInês Félix, Isa Esteves
  • EngineeringLNM engenharia civil (concrete structure), Portilame (wooden structure), Projecto - Engenheiros Associados (other projects)
  • ContractorBeach Blue, Portilame
  • Year2016-2018
  • PhotographyFG+SG - Fernando Guerra, Pereira Miguel Arquitectos