L106

Single family house project in a recent suburban dwelling, mixing concepts of beach, condominium and nature.
It is characterized by the implantation of a rectangular volume of a single floor, perpendicular to the entrance, fulfilling the offsets defined by the urbanistic law. This volume opens to the back of the lot where a lawn and a water mirror are located, both drawn in a sequence of rectangles. The building is constructed in concrete and plastered masonry painted white, with a flat roof and exterior blades covered by local canes. The piece that most characterizes the house is the entrance wall in Cobogó, which takes advantage of the northwest orientation to create combinations of varied shadows casted over the white walls.

 

Projeto de uma moradia unifamiliar num loteamento recente, de género suburbano, misturando conceitos de praia, condomínio e natureza.

É caracterizado pela implantação de um volume retangular de um único piso, perpendicular à entrada, cumprindo os afastamentos definidos pelo loteamento. Este volume abre-se para o tardoz do lote onde se situa um relvado e um espelho de água, ambos desenhados numa sequência de retângulos. A edificação é construída em betão e alvenaria rebocada pintada a cor branco, com uma cobertura plana e palas exteriores cobertas por canas da região. A peça que a caracteriza é a parede de entrada em Cobogó, que aproveita a orientação a Noroeste para criar combinações de sombras variadas sobre as paredes brancas.

 

Client:  Private
Date:  2016/7
Location:  Brejos Comporta
L106 - PM-ARQUITECTOS